wifi 6

WIFI 6 - HVAD ER DET, OG HVORFOR SKAL DU OVERVEJE DET?


22.09.2019 Af Christopher Moes Blom, Solutions Architect hos Credocom

Wi-Fi har længe været en nødvendighed, både strategisk for at understøtte forretningen gennem øget mobilitet, men også på grund af stadigt stigende anvendelse af mobile enheder og IoT.

Men hvorfor Wi-Fi 6?

Rigtigt meget har ændret sig på få år. Væksten og diversiteten i enheder såvel som typen af applikationer og trafik har betydet, at de trådløse standarder har været tvunget til at udvikle sig. Tidskritisk trafik med lyd og billeder deler det samme luftrum som IoT-enheder, der typisk sløver netværket med f.eks. små transportpakker. Nye enheder blandes i stigende grad med ældre enheder, hvor de sidste typisk sløver et ellers hurtigt trådløst netværk. Forestil dig, at du kører i bil på en smal landevej, bag en knallert 45, uden mulighed for at overhale. Derfor er en ny standard nødvendig. Selvom virksomheden ikke på nuværende tidspunkt har enheder, der understøtter den nye standard, vil der stadigvæk opnås øget performance for de eksisterende enheder – selvom de ikke understøtter Wi-Fi 6.

Hvad kan Wi-Fi 6?

Wi-Fi 6 tilbyder en pålidelig opkobling, understøtter en større diversitet af enheder, behovet for en øget kapacitet og performance generelt samt endnu bedre understøttelse af tidskritiske applikationer som VoIP og streaming.

Med Wi-Fi 6, eller IEEE 802.11ax som standarden kaldes, løses en række problemer:

–   Enheder med forskellige hastigheder kan anvende de samme kanaler, på samme tid, uden at det ældre udstyr sløver det hurtige udstyr.

–   Op til 8 enheder kan nu kommunikere simultant med én dedikeret kanal pr. enhed. Det resulterer i en bedre adskillelse af forskellige typer trafik, så tidskritisk trafik håndteres separat fra trafik, der består af små pakker fra f.eks. IoT enheder.

–   Trafikken fra de trådløse klienter og enheder adskilles bedre og den samlede kapacitet stiger i netværket. Resultatet er bedre performance for alle enheder og dermed højere tilfredshed blandt brugerne.