CLOUD SECURITY


95% af alle sikkerhedshændelser i år 2020 vil være kundens egen skyld

Eksperter mener at 95% af alle sikkerhedshændelser i år 2020 vil være kundens ”egen skyld”, da der er en bred opfattelse af, at ansvaret for sikkerheden ligger hos leverandøren af cloudløsningen. Center for Cybersikkerhed og Digitaliseringsstyrelsen har udgivet rapporten “Vejledning i anvendelse af cloudservices”, som du finder her.

Alle virksomheder kan oftest drage store fordele ved at udnytte cloudbaseret infrastruktur og services – public cloud. En af de primære gevinster er ”business agility”. Det er muligheden for hurtigt, og uden store investeringer, at tilbyde services til kunder, ansatte eller samarbejdspartnere på en skalérbar platform. En anden gevinst er at eliminere kedelige og tidskrævende opgaver med vedligeholdelse af selve platformen.

Vi må og skal dog huske, at skyen ikke er immun overfor virus, cyberangreb eller fejlkonfigurationer. Derudover er skyen ofte mere synlig og tilgængelig for de cyberkriminelle sammenlignet med det traditionelle datacenter i virksomhedens kælder.

Skyen er ikke immun, men den kan ”vaccineres”

Eksperter mener at 95% af alle sikkerhedshændelser i år 2020 vil være kundens ”egen skyld”, da der er en bred opfattelse af, at ansvaret for sikkerheden ligger hos leverandøren af cloudløsningen. Hør mere om hvordan vi sikrer din virksomhed, når I rykker i skyen.

Hos Credocom benyttes cloudbaserede services i stor stil, ligesom det sker hos de fleste af vores kunder. Vi kender de faldgruber og svage led, som findes i den cloudbaserede infrastruktur. Vi har identificeret nødvendige løsninger og mekanismer, som bør benyttes for at sikre forsvarlig og kontrolleret brug af cloudbaserede services – uden at miste agiliteten. Skyen er ikke immun, men den kan ”vaccineres” effektivt og uden bivirkninger.

Vores specialister har skrevet flere interessante indlæg omkring cloud security i Credocom TechNews, som du kan læse her

Bliv klogere på Cloud Security